Useimmin kysytyt kysymykset

Milloin lihaa voi tuoda ja tarvitseeko soittaa etukäteen?

Hirvisesongin aikaan (lokakuun alku – joulu) otamme lihaa vastaan ma – pe klo 8 – 15 ja silloin meille voi tuoda lihaa ennalta ilmoittamatta.

Voiko liha olla jäistä?

Lihan voi tuoda myös jäisenä ja olisikin suositeltavaa, että mikäli liha on jäistä, sitä ei sulatettaisi ennen meille tuomista.

Voiko liha olla tarkastamatonta?

Kyllä. Meillä on erilliset tilat sekä tarkastatulle että tarkastamattomalle lihalle.

Paljonko jalostus maksaa?

Purkitus maksaa alkaen 2,00 €/prk riippuen lisätyn sian määrästä. Makkaran valmistus maksaa 5,00 €/kg reseptipainosta ja palvaus on 5,50 €/kg yli kymmenen kilon määrälle. Alle 10 kg maksaa 6,50 €/kg.

Täytyykö soittaa ennen valmiiden tuotteiden noutoa?

Ei tarvitse. Kun tuotteenne on valmis, ilmoitamme siitä tekstiviestillä.

Täytyykö soittaa ennen lihan tuomista?

Ei tarvitse hirvisesongin aikaan. Lihan voi tuoda meille aukioloaikojemme puitteissa.

Onko lihan oltava luutonta?

Kyllä, mikäli tuot lihaa purkitukseen tai makkaraan. Palvattavissa lihoissa luut eivät haittaa.

Kuinka ruhot tulee tuoda leikattavaksi?

Hirvet tulee tuoda meille ehdottomasti kokonaisina, koska muuten emme pysty ottamaan niitä vastaan tilan puutteen vuoksi. Kokonaiset ruhot ovat myöskin helpompi käsitellä, kun ne saadaan roikkumaan. Huom! Leikkuuhinta määräytyy pienimmän tuodun palan mukaan.

Onko jotain tiettyä vitsiä mitä ette välttämättä halua kuulla?

Kyllä on. Kertoessanne, että kyseessä on hirvenliha, ei tarvitse välttämättä sanoa ”Ihan hirveetä hirvee”. Kyseisen kaskun olemme kuulleet jo riittävän monta kertaa. 😉

Tuotevalikoimastamme löydät valmisteet porosta hirveen, naudanpaistista lampaaseen tai esimerkiksi valkosipulihan.
Valmistamme myös asiakkaiden toimittamat lihat.