Useimmin kysytyt kysymykset
Millaista lihaa voi tuoda?
Lihan on oltava elintarvikekelpoista siitä huolimatta, että se olisi tarkastamatonta. Jauhelihaa emme ota vastaan sen nopean pilaantumisen vuoksi. Mikäli liha vaatii trikiinitarkastuksen, tulee todistus olla mukana jo meille lihaa tuotaessa.
Onko lihalle minimimäärää?
Palvaukseen voi tuoda pienempiäkin määriä mutta purkitukseen ja makkaraan minimimäärä on 10 kg.
Milloin lihaa voi tuoda ja tarvitseeko soittaa etukäteen?
Vuoden 2024 alun olemme avoinna maanantaisin ja perjantaisin kello 8-15 ja silloin meille voi tuoda lihaa ennalta ilmoittamatta. Poikkeuksista ilmoitamme ajankohtaista osiossa. Olemme pääsääntöisesti lomilla joulun ja uudenvuoden välisen ajan.
Voiko liha olla jäistä?
Lihan voi tuoda myös jäisenä ja olisikin suositeltavaa, että mikäli liha on jäistä, sitä ei sulatettaisi ennen meille tuomista.
Voiko liha olla tarkastamatonta?
Kyllä. Meillä on erilliset tilat sekä tarkastatulle että tarkastamattomalle lihalle. Tarkastamatonta lihaa otamme vastaan hirvisesonkina.
Paljonko jalostus maksaa?
Hinnat löydät sivulta ”Metsästäjille”.
Täytyykö soittaa ennen valmiiden tuotteiden noutoa?
Ei tarvitse. Kun tuotteenne on valmis, ilmoitamme siitä tekstiviestillä.
Täytyykö soittaa ennen lihan tuomista?
Ei tarvitse hirvisesongin aikaan. Lihan voi tuoda meille aukioloaikojemme puitteissa.
Onko lihan oltava luutonta?
Kyllä, mikäli tuot lihaa purkitukseen tai makkaraan. Palvattavissa lihoissa luut eivät haittaa.
Kuinka ruhot tulee tuoda leikattavaksi?
Hirvet tulee tuoda meille ehdottomasti kokonaisina, koska muuten emme pysty ottamaan niitä vastaan tilan puutteen vuoksi. Kokonaiset ruhot ovat myöskin helpompi käsitellä, kun ne saadaan roikkumaan. Huom! Leikkuuhinta määräytyy pienimmän tuodun palan mukaan.
Onko jotain tiettyä vitsiä mitä ette välttämättä halua kuulla?
Kyllä on. Kertoessanne, että kyseessä on hirvenliha, ei tarvitse välttämättä sanoa ”Ihan hirveetä hirvee”. Kyseisen kaskun olemme kuulleet jo riittävän monta kertaa. 😉