Useimmin kysytyt kysymykset

Milloin lihaa voi tuoda ja tarvitseeko soittaa etukäteen?

V: Hirvisesongin aikaan (lokakuun alku – joulu) olemme avoinna ma- to klo 8 – 16 ja pe 8 – 15.30 ja silloin meille voi tuoda lihaa ennalta ilmoittamatta. Muina aikoina kannattaa soittaa ja sopia asiasta.

 

Voiko liha olla jäistä?

V: Lihan voi tuoda myös jäisenä ja olisikin suositeltavaa, että mikäli liha on jäistä, sitä ei sulatettaisi ennen meille tuomista.

 

Teettekö purkkeja, makkaraa ja palvia myös tarkastamattomasta lihasta?

V: Kyllä. Meillä on erilliset tilat sekä tarkastatulle että tarkastamattomalle lihalle.

 

Paljonko jalostus maksaa?

V: Purkitus maksaa alkaen 2,00 €/prk riippuen lisätyn sian määrästä. Makkaran valmistus maksaa 4,50 €/kg valmistuneen makkaran painosta ja palvaus on 4,50 €/kg yli kymmenen kilon määrälle. Alle 10 kg maksaa 5,00 €/kg.

 

Täytyykö soittaa ennen valmiiden tuotteiden noutoa?

V: Ei tarvitse. Mikäli tuotteen valmistuminen on viivästynyt jostain syystä, ilmoitamme siitä tekstiviestillä.

 

Täytyykö soittaa ennen lihan tuomista?

V: Ei tarvitse hirvisesongin aikaan. Lihan voi tuoda meille aukioloaikojemme puitteissa.

 

Onko lihan oltava luutonta?

V: Kyllä.

 

Jos soitan teille, ettekä heti vastaa, kannattaako soittaa uudelleen useita kertoja muutaman minuutin välein?

V: Ei kannata. Olemme luultavasti tekemässä sellaista työvaihetta tai olemme juuri tuona hetkenä niin kiireisiä, ettemme yksinkertaisesti ehdi vastata puheluusi. Soitamme kyllä takaisin.

 

Onko jotain tiettyä vitsiä mitä ette välttämättä halua kuulla?

V: Kyllä on. Kertoessanne, että kyseessä on hirvenliha, ei tarvitse välttämättä sanoa ”Ihan hirveetä hirvee”. Kyseisen kaskun olemme kuulleet jo riittävän monta kertaa. 😉

Säilyke Herttua Facebookissa